Poznato je da BiH ima velikih problema sa sportskom infrastrukturom, i to je jedan od velikih razloga slabog i sporog progresa našeg sporta.

Klubovi, na razne načine pokušavaju riješiti te probleme i tako veliku energiju ulažu u traženju boljih uslova za treniranje, iznajmljuju i improvizuju potrebna sportska borilišta, idu u druge države da bi obezbijedili  trening/nastup na oficijalnom borilištu, i niz drugih načina sa željom da se postigne jedan cilj, a to je bolji profesionalni rezultat.

U našoj želji da obezbijedimo bolje uslove za naše atletičare/ke, uspjeli smo da iskordiniramo sa YEP-om, Općinom Novi Grad Sarajevo i klubskim resursima, renoviranje i prilagođavanje jednog objekta u Centru safet Zajko u Atletsku salu. Ovim poduhvatom dobijamo bolje uslove za treniranje u zimskom periodu, jer isti omogućuje treniranje sprinta na 50m, bacanje kugle, skoka u vis i niz rugih atletskih trenažnih procesa. U bliskoj budućnosti imamo plan da i uradimo jamu za skok u dalj. Pored navedenih disciplina, ovom salom bit će omogućeni treninzi za djecu, s čim smo dosad imali problem u zimskom periodu, jer zbog hladnoće i padavina veliki broj djece i mladih je odustajao od treninga i tako smo gubili kontinuitet u radu, samim tim i progres.

Kako smo obezbijedili renoviranje sale, potrebno je sad istu opremiti sa određenim trenažnim rekvizitima i opremom. Za tu namjenu potrebno nam je dodatnih cca 30 000KM, što klub nije u mogućnosti učiniti u ovom trenutku. Zato smo pokrenuli akciju “AKCIJA OPREMANJA ATLETSKE SALE – gradi budućnost kroz mlade”

U ovoj akciji moguće je učestvovati na tri načina:

sponzorski, za čije učešće prižamo određene marketinške usluge kroz naše projekte (Klubski projekti) i reklamne pozicije u istoj sali,

kupovinom Godišnje članske kartice, s čim kupujete sebi korištenje klubskih resursa za godinu ispred Vas,

doniranjem finansijskih sredstava.

Za prvu opciju možete nas kontaktirati na broj 061345046 oko dogovora za marketinške usluge, a druge dvije opcije možete uplatiti na klubski račun 1413065320070015, svrha uplate godišnja članarina ili donacija, primaoc Atletski klub Novi Grad Sarajevo. Potrebni podaci za uplate iz inozemstva su na slici ispod.

Vjerujemo da ćemo na ovaj način omogućiti priliv novih mladih talentovanih dječaka i djevojčica, obezbijediti dosta bolje i kvalitetnije uslove za treniranje naših atletičara/ki, bolju finasijsku konstrukciju kluba čime ćemo moći finasirati potrebe atletičara i trenera, i time doći do vrhunskog rezultata kojim ćemo u budućnosti izgraditi pravu i profesionalnu Atletsku dvoranu.

Duboko smo uvjereni da je ova Atletska sala, pretača prve Atletske dvorane u BiH, uključite se i gradite bodućnost kroz mlade.

Budi atleta ba