Svjetski poznata manekenka Ana Marija Jurišić postala članica AK Novi Grad Sarajevo, tačnije kao korisnica naše rekreativne ponude “Atletski fitness”.

Ana Marija Jurišić je manekenka i model koja je našu zemlju predstavljala na dva takmičenja ljepote – “Miss United Nations” i “Miss International”, a najznačajnija pobjeda u njenoj karijeri je pobjeda 2015. na modnom takmičenju “No1 Model of the World”. Javnosti je poznata kao manekenka koja je bila angažovan za mnoge reklame u BiH  i u Americi.

Shodno njenoj profesiji, a i ciljevima koje je sebi postavila, fizički izgled joj je od krucijalne važnosti. S obzirom da se Ana porodila prije pet mjeseci, odlučila je da se uključi u trenažni proces s kojim se želi vratiti što prije u formu i izgled koji je imala prije poroda ili čak bolji od toga. U njenom odabiru, koji će to trenažni pravac biti, pomogla joj je njena prijateljica Amra Silajdžić Džeko, koja joj je preporučila da to bude trčanje i atletski sistem vježbanja. Napominjemo da je Amra bivša atletičarka i da joj je ovaj savjet dala na osnovu ličnog iskustva, jer sama i dan danas radi atletske treninge u rekreativnim obliku.  Tako je Ana poslušala svoju prijateljicu i došla u Centar Safet Zajko, informisala se za naš Klub, upoznala se sa našim ponudama i odabrala pravac “Atletski fitness”,  s kojim je od prvog dana oduševljena 🙂

Da bih Vam dočarali šta misli o atletskom treningu citirat ćemo njene riječi “Radila sam sa mnogim trenerima po svijetu, i pokušavala sam mnoge rekreativne pravce, ali nigdje se nisam osjećala dobro kao ovdje na ovim treninzima, osjećam da radim sve što mi treba i da je ovo najbolji trening za mene.”

Ana je veoma uporna i sposobna žena, koja ima radnu naviku i volju da svaki trening bude sve bolja i bolja. Radi po svim principima atletske tehnologije, sa velikim poštivanjem svih didaktičkih principa sa akcentom na princip “od jednostavnog ka složenijem”, jer se ista porodila prije pet mjeseci, i zbog toga što dugo prije ovoga nije bila u trenažnom procesu. Radimo na svim tjelesnim regijama sa jednostavnim atletskim vježbama, vježbe sa sopstvenim tijelom, vježbe sa medicinkom, vježbe na parteru i lagano trčanje, sa željom da čitav lokomotorni aparat i funkcionalni sistem što bolje pripremimo za duge i jake treninge koji će uslijediti nakon tri sedmice uvodnog dijela. Nakon uvodnog dijela, uslijedit će dio sa sadržajima sprinterskog trčanja, skokova i bacanja jer ćemo sa tim svim vježbama postići njenu glavnu želju da nema “velike i krupne” mišiće već vretenaste i duge.

Mi smo joj obećali da će dobiti ono što želi, i da se neće pokajati što je došla u naš Klub i što je izabrala “Atletski fitness”, a Vama preporučujemo da sljedeći put kad je vidite na nekoj reklami ili modnoj pisti, da se sjetite da je ATLETA najbolji oblik za sve, bez obzira čime se bavite.

Budi atleta ba