Dragi rekreativci, već smo Vam najavili da ćemo 6. kolo Atletske rekreativne lige održati na Igmanu – Veliko polje. Utrka će se održati na biatlon stazi, koja je dužine 2 500 m, kako bi istrčali 10 km kružit će se četiri kruga. Pošto se radi o velikom prostoru odlučili smo da istu utrku otvrimo i za one rekreativce koji nisu članovi Atletske rekreativne lige, da bi priredili što bolji “štimung” i napravili odlično rekreativno druženje.

Nakon istrčane utrke bit će proglašena prva tri pobjednika u muškoj i ženskoj konkurenciji, bez obzira jesu li, ili nisu članovi Atletske rekreativne lige. U velikim smo naporima da nađemo sponzore kako bi obezbjedili nagrade za iste, ukoliko uspijemo u tome dobro će biti, ukoliko ne uspijemo organizator će obezbjediti utješne nagrade. Prva tri plasirana učesnika kod muškaraca i žena dobijaju medalje.

Pojedinosti utrke:

Lokacija: Igaman – Veliko polje

Datum: 12.11.2017.

Start utrke: 10.00h

Prijave: do 9.11. (četvrtak) na mail info@atleta.ba,  subject: prijava za 10km,  u tekstu maila navesti  ime i prezime, spol i broj telefona.

Startnina: za članove ARL kao za svako kolo 5KM, za učesnike koji nisu članovi ARL 10KM.

NAPOMENA: ukoliko se desi da padne veliki snijeg koji će onemogućiti održavanje utrke, istu otkazujemo, o čemu ćete na vrijeme biti obavješteni. 

Okupljanje i završnica je u plainarskom domu Ozonski raj. Svim učesnicima će biti obezbjeđen topli obrok (grah) koji će biti serviran nakon utrke.

Očekujemo dobro druženje, pogotovo u tom periodu kad su velike količine magle i smoga u Sarajevu, šteta je ne iskoristi ovu prirodnu ljepotu.

Pozivamo sve trkače da  se uključe u ovu utrku i da nam pomognu da ova utrka postane tradicionalna.

Uskoro i ostale informacije, koje su od velike važnosti za što bolju organizaciju utrke. 

Budi atleta ba