Naša vizija Atletske škole je da postane referentna pedagoška ustanova za obuku i razvoj najmlađe populacije atletskim i općim kineziološkim sadržajima i navikama.

Da bi postigli tu viziju i opravdali naziv “škola”, samim tim i funkciju, svjesni smo da moramo imati sve elemente koje čine jednu organizaciju školom, kao što je godišnji plan i program, stručne nastavnike/trenere, sisteme praćenja i evidentiranja, opremu/rekvizite,  infrastruktur i druge tehničke i operativne segmente.

Početkom tekuće školske godine prezentovali smo “Godišnju kartu/plan Atletske škole” i tu smo predstavili sve što našu djecu čeka, ovisno od “razreda/grupe”  koju pohađa.

Sad vam predstavljamo “Dnevnik” Atletske škole, element koji spada u domenu praćenja i evidentiranja rada naše djece tokom pohađanja Atletske škole.

Primjer evidencionog lista iz Dnevnika

Pored usvojenosti motoričkih sposobnosti, tehničkih i takmičarskih elemenata koji spadaju u strukuralnu oblast, ocjenjuje se disciplina, higijena, angažovanost i redovnost tokom trenažnog procesa.

S ovim Dnevnikom, imamo bolju evidenciju, analizu i praćenje naših članova, te s tim bolji način prezentovanje njihovog progresa roditeljima. Pored razvoja strukovne oblasti, veliku energiju ulažemo u razvoju djece u općim oblastima kao što je disciplina, higjena, redovnost itd., s čim nam je cilj da maksimiziramo “izgradnju” djece u što kvalitetniju osobu.

Uskoro ćemo vam prezentovati “Knjižice Atletskog razvoja” s čim ćemo zaokružiti sve bitne elemente Atletske škole.

Budi atleta ba