Rukovodstvo kluba još je pod utiscima od jučerašnje pres konferencije povodom prelaska Kemala Mešića u naš Klub, na kojoj su se od medija pojavili  TV Sarajevo, portali novigradsarajevo.ba i klix.ba. Ovom pres konferencijom postignuta je velika promocija Kemala Mešića i našeg kluba sa akcentom na bacačke discipline. Znali smo da će dolazak Kemala Mešića u naš klub doprinijeti razvoju i popularizaciji bacačkih disciplina, ali da će biti ovoliko pozitivna rekacija javnosti i da ćemo dobiti ovoliku zastupljenost u medijima nismo mogli vjerovati. Istina da to Kemal Mešić zaslužuje, ali to dosad nije bila praksa i zato smo vrlo zahvalni svim medijma koji doprinose jačanju našeg kluba, a samim tim i atletike u Sarajevu.

Pored benefita medijske promocije jučer smo obogaćeni sa velikim brojem bacačkih rekvizita. Da ništa nije slučajno i da prave stvari dolaze u pravo vrijeme to pokazuje i ova pomoć koju smo dobili od gospodina Safeta Mešanovića. Naime, u paketu opreme koji smo dobili veliki je broj rekvizita namijenjenih za dječiju bacačku atletiku, a ovo dolazi u pravo vrijeme za nas, jer za malo više od dvije sedmice počinjemo sa Quickie dječijom atletskom ligom, za koju će nam ovi rekviziti dobro doći.

Omladinu stariju od četrnaest godina pozivamo da se uključe u trenažni proces sa grupom Atletski trening, a dječake i djevojčice uzrasta od 5-14 godina pozivamo da se uključe u Quickie dječiju atletsku ligu i nek pokažu svoj talenat.

Ovim putem se zahvaljujemo načelniku Semiru Efendiću na svemu učinjenom za naš klub i Safetu Mešanoviću na vrlo korisnoj opremi koju nam je donirao, sa porukom da ćemo mi nastaviti sa jačanjem atletike u Općini Novi Grad Sarajevo i ostalim dijelovima Sarajeva.

Budi atelat ba