Dragi trkači rekreativci Atletske rekreativne lige ovim putem Vas podsjećamo šta smo se dogovorili na “mini” sastanku prošlog 3. kola, a one koji nisu bili na istom ovim putem informišemo.

Sastanak je iniciran od većeg broja rekreativaca koji su nam pisali sa željom da se dozvoli bodovanje drugih polumaratona u ARL pored sarajevskog polumaratona. Na istom sastanku smo razmatrali i opciju da se 6. kolo sa disciplinom 10 km organizuje na Igmanu u kros varijanti.

Zaključci sa sastanka:

– Mijenja se pravilo da se u prvoj etapi ARL boduje samo sarajevski polumaraton, odnosno, dozvoljava se bodovanje i drugih polumaratona koji su istrčani od 1. kola ARL ove sezone do 31.12.2017. godine. Također dozvoljavamo, samo za ovu disciplinu ARL, da se mijenjaju rezultati koji su uneseni u tabelu ukoliko istrčite negdje bolje drugi polumaraton, iz razloga jer smo ove izmjene donijeli u ovom periodu sezone pa da pokušamo biti što pravedniji prema svima. Rezultati istrčani mimo navedenog roka neće biti prihvaćeni.

-Mijenja se lokacija i termin održavanja 6. kola discipline 10km. Navedeno kolo će biti održano na Igmanu “Veliko polje” u kros varijanti u nedjelju 12.11., dan iza prvoplaniranog datuma jer je većina izrazila želju da bude u nedjelju, zbog lokacije održavanja krosa koja je malo dalja  u odnosu na Centar Safet Zajko. Ostale informacije u vezi ovoga bit će vrlo brzo objavljene. 

Slika sa discipline 800 m iz prošle sezone ima za cilj da vas podsjeti da nije lahko iako je kratko…

Nove izmjene  donesene mimo sastanka:

Kako 17. član Pravilnika Atletske rekreativne lige kaže, 5. kolo ćemo održati 21.10. iz razloga jer se 29.10. održava ljubljanski polumaraton na kojem će nastupati veliki broj naših rekreativaca. Novitet ovog kola je taj da ćemo disciplinu ovog 5. kola MILJU održati u noćnoj varijanti pod reflektorima. Također više informacija u vezi ovog kola bit će dostupne u dogledno vrijeme. 

Dragi rekreativci, sve ove izmjene i dopune su nastale kako bi pokušali maksimalno izvući iz svega i tako napraviti još bolju i kvalitetniju Atletsku rekreativnu ligu. Molimo Vas da nas razumijete i da se pokušate prilagoditi svim izmjenama.

One koji se još nisu učlanili pozivamo da to učine sad popunjavanjem FORMULARA za članstvo, nije kasno.

Budi atleta ba