Izreka “Pobjednici traže načine, a gubitnici razloge”  najbolje oslikava naš klub. Od početka našeg postojanja, ili od ideje da se isti pokrene tragamo za načinima i radimo sa maksimalnim iskorištavanjem postojećih resursa kako bi došli do našeg cilja, a to jeste da svorimo što bolje uslove za razvoj i popularizaciju atletike u Sarajevu.

Mnogo je realizovanih projekata i ideja s kojima smo prvi, ne samo u atletici, već općenito u sportu, pomjerili granice naše svakodnevnice, s čim smo pokazali da se može ukoliko se hoće. Kako ne bi odvukli pažnju sa tematike ovog članka, samo ćemo navesti najveće realizovane projekte u našem proteklom periodu: Atletika za sve generacije i varijacije” projekat koji su prepoznali EAAF (evropska atletska federacija) i IAAF (svjetska atletska federacija) http://atleta.ba/portfolio/ak-novi-grad-sarajevo-dobio-priznanje-od-evropske-atletske-federacije/ , https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1934449096801681&id=1402550593324870 Quickie dječija atletska liga projekat koji je okupio besplatno preko 260 dječaka i djevojčica; Atletska rekreativna liga projekat koji okuplja veliki broj rekreativaca iz Sarajeva i ostalih dijelova  BiH, Atletski miting Novi Grad Sarajevo projekat koji je ovog tipa drugi u BiH i koji je u svoja dva održavanja uspio privući svjetska imena kao što su Amel Tuka i Stipe Žunić; “Kemal Mešić tim podrške Tokio 2020” projekat kojim smo osmislili novi vid finasiranja i podrške za naše najbolje atletičare. Pored navedenih projekata postižemo i mnoge druge uspješne rezultate na državnim, regionalnim i evropskim takmičenjima, sa izdvajanjem da smo nastupali na Evropskom prvenstvu U23 sa trenutno najbržim čovjekom u BiH https://www.youtube.com/watch?v=8HnawkZh0y4&t=10s. Pored svega pratimo konstantan rast broja članova u klubu tako da trenutno u klubu imamo preko 150 članova.

Kako želimo našem olimpijcu Kemalu Mešiću i ostalim bacačima i bacačicama omogućiti što bolje uslove za bacanje tokom zimskog perioda, odlučili smo da izgradimo modifikovano bacalište kugle u jednom hangaru Centra Safet Zajko. Bilo bi idealno da je bacalište u potpuno zatvorenom prostoru, sa grijanjem i ostalim pratećim potrepštinama, međutim, mi smo i sa ovim zadovoljni, jer sad možemo i tokom zime pripremati naše bacače.

 

 

 

 

Ovo je jedan u nizu koraka s kojim želimo unaprijediti bacački sektor kluba. Pozivamo dječake i djevojčice da se probaju u bacanju kugle, da odrade par treninga sa našim olimpijcem, nauče nove kretne strukture, transformišu svoje tijelo, i tako postignu svoj maksimu. Možda u vama “leži” talenat s kojim možete postati jedan od boljih bacača kugle u BiH i svijetu.

Budi atleta ba