Dragi atletski ljubitelji, ovim putem Vas obavještavmo da pokrećemo novi atletski projekat za naše mlade. Riječ je o projektu “Postani ATLETA”, u kojem će se učesnici boriti za titulu ATLETA u disciplini po svojoj želji i u svojoj kategoriji.

Kalendar takmičenja sa disciplinama: 

31.03. – 300m i bacanje kugle

07.04. – 100m i skok u dalj

28.04. – 200m i 800m

Pravo nastupa:

Svi registrovani i neregistrovani atletičari, učenici osnovnih i srednjih škola, iz cijele Bosne i Hercegovine i inozemstva, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kategodrije:

13-15 godina

16-17 godina

18-19 godina

20 i stariji

Pravila i propozicije

Važeća Pravila i propozicije Atletskog saveza BiH. Za sve trkačke discipline će biti obezbjeđeno elektronsko mjerenje vremena.

Nagrade:

U svakoj disciplini za svaku kategoriju bit će upriličena dodjela medalje i diplome. Osvajač prvog mjesta u bilo kojoj disciplini za svoju kategoriju dobija titulu ATLETA dok drugo mjesto dobija titulu ATLETA 2 i treće mjesto titulu ATLETA 3.

Gore navedeno smatrajte preliminarnim informacijama ovog projekat. Organizator zadržava pravo da izmjeni određena pravila i uslove projekta do objave finalne verzije.

Ukoliko neki klub ili neka organizacija želi da uđe s nama u saradnju u ovom projektu molimo Vas da nas konatktirate na info@atleta.ba ili na 061345046.

Budi atleta ba