U subotu u Centru Safet Zajko bio je pravi atletski dan zahvaljujući početku novog projekta Quickie dječija atletska liga. Ukupno u svih pet kategorija za dječake i djevojčice bilo je 207 učesnika. Učesnici 1. 2. i 3. kategorije su se takmičili u diciplinama 50m i sunožni vezani skokovi , a učesnici 4. i 5.  kategorije su se takmičila  u disciplinama 60m i bacanje medicinke iz mjesta iza glave.

Takmičenje je prošlo odlično, bez neželjenih događaja, sve po planiranom redoslijedu i rasporedu. U organizaciji je učestvovalo preko 40 individua od kojih su neki bili sudije, tehnička podrška, animatori, voditelji, snimatelji itd. Želimo istaći da su većina od ovih 40 individua bili volonteri stariji atletičari AK Novi Grad Sarajevo  i još par eksternih volontera koji su se prijavili za volontiranje u ovom projektu. Ovolika uključenost volontera je od krucijalne važnosti za ovaj projekat, jer bez njih ovo ne bi mogli postići i zbog toga  što želimo od istih da oformimo kvalitetan i stručan atletski tim koji će biti u stanju da zadovolji atletsku organizaciju u svim poljima i tako da daju na snazi svom klubu i svojoj zajednici.

Treba istaći činjenicu da je  bilo i učesnika iz RS-a iz atletskih klubova Istočno Sarajevo, Sokolac i Rogatic te im se ovom prilikom zahvaljujemo na dolasku i iskazanoj podršci ovom projektu. Iz Sarajeva su nastupali atletski klubovi Vogošća, Bosna i Novi Grad Sarajevo kao domaćini.

Rezultate možete preuzeti OVDJE, a bodovanje i ranking listu po kategorijama možete vidjeti na oficijelnoj tabeli Quickie dječije atletske lige OVDJE (u rubrici ČLANOVI I REZULTATI LIGE)

Pogledajte video prvog kola Quickie dječije lige, koji će vam približno dočarati kako je to bilo.

Vidimo se na sljedećem kolu (15.04.), kada  su na rasporedu druge atletske discipline, o pojedinostima za ovo kole ćete biti blagovremeno obavješteni.

Motivišite djecu da nastave sa učešćem u Ligi, jer sa ovim dobijamo puno svi, a najviše djeca, možda im je nekad malo dosadno, mrsko, ali tu im mi moramo pomoći i usmjeriti ih u prave vrijednosti, dok oni ne budu sposobni da biraju prave vrijednosti. Sigurno je da ih  u sljedećim kolima očekuju novi izazovi i dosta dobrih trenutaka, jer dolaze druge discipline koje su malo zanimljivije i zahtjevnije od ovih iz prvog kola.

Hvala našim sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće Quickie, Alma Ras, Pez i Antena Sarajevo.

 

 

 

Otkrij svoj talenat!

Budi atleta ba