Dragi roditelji, treneri, nastavnici, djevojčice i dječaci učesnici Quickie dječije atletske lige,

ovim putem najavljujemo finale Quickie dječije atletske lige, koje će se održati u sklopu 4. Atletskog mitinga Novi Grad Sarajevo, 30.06.2019. godine.  Molimo Vas da se pridržavate navedenih uputa, te da nam na taj način pomognete u sprovođenju ovog divnog projekta, u kojem će sigurno svi uživati.

VAŽNE UPUTE ZA FINALE

Datum i lokacija: 30.06. (nedjelja) Centar Safet Zajko

Oprema i način presvlačenja: Djeca dolaze obučena u opremi u kojoj će se takmičiti. Sportske tene, trenerka, šorc, majica kratki rukav ili dugi rukav, ovisno od vremenskih uslova i od individualne želje. Jedino pravilo koje se mora poštivati jeste da sva djeca moraju biti obučena u oficijelnu majicu Quickie dječije atletske lige, koju mogu obući samu ili preko neke druge majice ukoliko bude hladno

Očekuje nas toplo i sunčano vrijeme, zbog toga vas napominjemo da djeca ponesu flašice sa vodom!

Pravo nastupa: Na finalu imaju pravo nastupa samo ona djeca koja su imala dosad bar jedan nastup u dosadašnjem dijelu Lige. Na finalu neće biti dozvoljen nastup novoj djeci.

Dolazak djece: U periodu od 14.30h do 14.50h bit će instalirano četiri štanda za svaku kategoriju po jedan (Žuti 2014/13, Crveni 2012/11, Bijeli 2010/09 i Narandžasti 2008/07)  , na tim štandovima oni koji dovedu djecu treba da prijave dijete i dijete obučeno u majicu predaju službenoj osobi koja će stajati na ulazu na atletsku stazu.

Šta roditelji ne smiju: Roditelji i svi gledaoci osim trenera, ili nastavnika sporta i tjelesnog odgoja, ne smiju ulaziti na atletsku stazu. Ko dovede dijete ima obaveze i nadležnosti za dijete sve do trenutka predaje djeteta službenoj osobi, to jeste ove prethodne tri teze koje smo naveli, i sve od tog trenutka, pa do kraja takmičenja za isto dijete preuzimaju odgovornost organizatori.

Početak: Takmičenje počinje u 15.00h. SVI KOJI BUDU ZAKASNILI NEĆE MOĆI PRISTUPITI TAKMIČENJU.

Takmičarski program: discipline su za Žutu i Crvenu kategoriju – 80m Atletski poligon, dok je za Bijelu i Narandžastu kategoriju – 300m Atletski poligon. Napominjemo da svi trče u tenama, te da sprinterice nisu dozvoljene.

Kako je prikazano na slici ispod. Žuta i Crvena kategorija nastupa na poligonu od 80m, koji će biti postavljen na fudbalski teren, dok stariji Bijeli i Narandžasti nastupaju na poligonu od 300m postavljenom na stazi. Također, na slici je detaljno prikazan redoslijed svih vježbi unutar poligona.

Završetak: Takmičarski dio je planiran da se završi do 16.30h, nedugo nakon završenog takmičarkog dijela bit će upriličena ceremonija proglašenja pobjednika prva tri plasirana iz svake kategorije koji dobijaju zlatnu, srebrenu ili bronzanu medalju. Sve ostale učesnike čeka diploma za učešće i QUICKIE kroasan. Nakon toga uslijedit će grupno fotografisanje i snimanje od strane oficijelnog fotografa i snimatelja Lige. Sve fotografije i video će biti dostupni u dogledno vrijeme nakon završetka kola, odmah nakon obrade slika i izrade videa.

Preuzimanje djece: Organizatori planiranom procedurom predaju djecu roditeljima izvan atletske staze na istom mjestu gdje su djecu predali organizatoru, i opet napominjemo da ni u ovom trenutku roditelji ne smiju ulaziti na atletsku stazu, jer će u tom periodu biti pripreme za glavni dio Ateetskog mitinga Novi Grad Sarajevo.

Otkrij svoj talenat!

Budi atleta ba