“Tiha voda bregove valja” izreka koja daje snagu i motivaciju svakom kolektivu ili osobi koja ima ambicije da “bere” svoje uspjehe i rezultate u svojoj budućnosti.

Kad smo krenuli sa radom u septembru 2015. najveći problem nam je bio gdje, kako i s čim raditi u zimskom periodu, kad sve bude u snijegu i mrazu. Tu smo godinu predeverali i pregurali nekako, isto tako i zimu 2016./17. godine, međutim ova zima koja je pred nama više nije problem jer smo u aprilu ove godine uspjeli sopstvenim snagam i trudom opremiti teretanu  sa dvije olimpijske šipke, 250 kilograma “bumper” tegova, ravni i kosi bendž, multifunkcionalni squat rack, weight zone sa kvalitetnim gumama za amortizaciju tegova, sanduci, medicinke, strunjače i ostali sitni rekviziti.

Kad smo u julu dobili donaciju od DM-a, u istom momentu smo znali gdje ćemo istu usmjeriti, i tako nastavili sa opremanjem naše teretane sa: 10 girji različitih kilaža, prslucima različitih kilaža, gumama za opterećenje različitih opterećenja, pilates loptama, wall ball – loptama, bugarskim vrećama, medicinkama, mažetnama, bosu loptom, proprioceptivnim jastučićom, TRX-om,  i konopcom.

Iz svega navedenog možete zaključiti da smo zahvaljujući našem trudu i pomoći svjesnih i odgovornih ljudi uspjeli postići dobru opremljenost, s čim možemo i hoćemo graditi nove atlete i kojima možemo ponuditi bolju i kvalitetniju atletsku trenažnu tehnologiju. Sigurni smo da je ovo samo početak, jer u budućnosti imamo nove planove i vizije, s kojima ćemo uspjeti postići još bolje i kvalitetnije uslove za naše korisnike.

U opisu ambicija i vizija našeg kluba, u zadnjoj rečenici prvog paragrafa davno smo napisali “Istoimeni Klub ima za cilj da svojim korisnicima omogući kvalitetne i profesionalne atletske aktivnosti”, vidite da vas nismo lagali, vjerujte nam i očekujte još bolje.

Ovim putem se zahvaljujemo DM-u, društveno odgovornoj kompaniji koja nam je ovom donacijom olakšala put u ostvarivanju naših ciljeva. Moramo se zahvaliti našim kolegama iz NGO Marathon i njihovim čelnicima Erolu Mujanoviću i Tomislavu Cvitanušiću koji su dali svoj doprinos u svemu ovome.

Budi atleta ba