Dragi naši prijatelji, veliko nam je zadovoljstvo obavjestiti vas da smo nedavno počeli saradnju sa vrtićem Cvrčak, s djecom uzrasta 3 – 6 godina.  Drago nam je da postoje odgojno/obrazovne institucije koje djeluju na ovaj način, a to je da svojim učenicima pružaju ovakav vid aktivnosti što doprinosi njihovom potpunom rastu i razvoju.

Treninzi se održavaju u Centru “Safet Zajko”, gdje ih rukovodstvo i učiteljice vrtića dovezu, pripreme i zajedno sa našim trenerima učestvuju u sprovođenju treninga. Ovaj vid organizacije je vrlo bitan jer je riječ o maloj djeci, i zahvaljujući obostranoj saradnji naših trenera i učiteljica uspostavlja se bolja organizacija i postiže veći učinak.

Treninzi se koncipiraju i održavaju po trenažnoj tehnologoji  “Atletske škole”  koja predstavlja sredstvo kojim unapređujemo vaspitno – socijalizacijske osobine, tjelesne karkteristike, motoričko-funkcionalne sposobnosti i sve druge antropološke dimenzije djeteta, što ovu saradnju čini od velike koristi za naš klub, ovaj vrtić i djecu, jer s ovim svi dobijamo puno, a ono što je nama najbitnije mi kao klub dobijamo dodir sa djecom iz koje ćemo sigurno “upecati” talente koji će nekad u budućnosti postizati naše takmičarske ciljeve.

Djeca su kao plastelin, zato ih treba od malih nogu oblikovati u što boljem obliku, a najbolji oblik je ATLETA. Ukoliko to mi ne uradimo onda će to biti učinjeno samo shodno okruženju i okolnostima u kojima se nađu. Birajte za svoju djecu najbolje, a najbolje je ono što je najprirodnije.

Budi atleta ba