Dragi rekreativci, donosimo vam važne informacije u vezi utrke “Igman 10K”, molimo vas da ovo pročitate kako bi vladali sa svim potrebnim informacijama.

Datum utrke: 23.09.2018. nedjelja

Start: 10.00h

Lokacija: Igman Veliko polje – biatlon staza

Lokacija preuzimanja startnog paketa: U kancelariji AK Novi Grad Sarajevo u Centru Safet Zajko u terminima:
– petak 21.09. od 18.00h do 20.00h
– subota 22.09. 10.00h do 15.00h
ili na dan utrke od 9.00h do 9.30h na Igmanu pored mjesta gdje će biti start utrke.

Uplata startnine: Ostao je još jedan dan za uplatu startnine. Ista se može uplatiti u prostorijama AK Novi Grad Sarajevo u Centru Safet Zajko 19.09. od 18.00h do 20.00h
ili preko žiro računa (Primalac: Atletski klub Novi Grad Sarajevo, Svrha uplate: Članarina za Igman 10K, na račun 1413065320070015).

Mjesto presvlačenja i sanitarni čvor: Presvlačenje i obavljanje fiziološke nužde možete izvršiti u prostorijama planinarskog doma Ozonski raj

Startni brojevi i čipovi: Startni brojevi moraju biti na prednjoj strani trkača i na vidnoj poziciji. Članovi ARL ne nose brojeve od Lige, već trče sa novim brojevima. Čipovi moraju biti postavljeni na patikama uz vezanje pertlama, koji je okrenut naprijed. Video prikaz postavljanja brojeva pogledajte OVDJE.

Ceremonijal i grah: Pobjednici će biti proglašavani u četriri kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nakon utrke planiran je nastavak druženja uz grah i muziku u planinarskom domu Ozonski raj.

NAPOMENA: Igman je jedno od ljepših prirodnih izletišta u BiH, kako bi ovo izletište sačuvali čistim i lijepim, molimo vas da ne bacate smeće u prirodu, već u postavljene korpe za smeće. Naša tehnička služba će svakako pokupiti smeće, al vas još jednom molimo da nam olakšate i ne bacate smeće u prirodu te da Igman iza sebe ostavimo isto ili bolje nego što smo ga našli.

Obećavamo da ćemo vam prirediti lijepo druženje sa probranim ljudima koji žele dobro sebi i drugima, uz zabavno trčanje u prirodnom okruženju i kasnije druženje uz grah i muziku.

Trči drugačije, osjeti drugačije!

Budi atleta ba