Dragi  roditelji i atlete učesnici Quickie dječije atletske lige, ovim putem vas obavještavamo da smo završili obradu podataka koje smo dobili tokom čitavog projekta Quickie dječija atletska liga.

Kako smo rekli Quickie dječija atletska liga je jedinstveni sportski  projekt u regionu koji ima za cilj okupljanje djece, zabavu kroz prilagođena atletska takmičenja i testiranje njihovih sposobnosti pružajući im priliku da otkriju i iskažu svoje individualne potencijale”, tako smo okupili oko 250 dječaka i djevojčica, sproveli ih kroz razna modifikovana atletska takmičenja, testirali u određenim kineziološkim testovima, izvršili obradu podataka i sad postepeno analiziramo i tražimo interesantne vrijednosti.

Ovaj projekat je sproveden kroz deset takmičarskih disciplina i dvanaest kinezioloških testova.  U procesu obrade podataka najveći problem nam je bio to što veliki broj djece nema sve rezultate sa takmičarskih disciplina ili rezultate testiranja. Na ovo mi nismo mogli utjecati, jer ta djeca nisu bila na svim kolima takmičenja ili testiranju. Pokušali smo izvući maksimum i uraditi što bolji posao, kako bi došli do što kvalitetnijih povratnih informacija.

Video prvog kola

Video sa testiranja djece

U bliskoj budućnosti, kad završimo svu analizu, kontaktirat ćemo djecu za koje nam je statistika pokazala da imaju neku visoku vrijednosti. Roditelji ukoliko žele da dobiju rezultate svoje djece, treba da pošalju mail na info@atleta.ba, sa naznakom “Rezultati mog djeteta iz Quickie dječije atletske lige”, mi ćemo u što kraćem vremenskom periodu iste dostaviti. Molimo Vas da imate razumijevanja ukoliko budete malo čekali, razlog je veliki broj djece za koje ćemo trebati to uraditi. Zahtjeve za dostavljanje rezultata primat ćemo do 25.01., za koje obećavamo da ćemo u što kraćem vremenskom periodu odgovoriti. Za sve zahtjeve pristigle nakon navedenog roka ne smijemo obećati da ćemo odgovoriti jer počinjemo sa aktivnim radom za drugu sezonu, zbog čega nećemo imati vremena za druge aktivnosti. Ukoliko trebate dodatnih informacija kontaktirajte voditelja lige Elmira Ćerimagića na broj 061 345 046.

Za kraj, veoma smo ponosni ovim što smo učinili, zadovoljni smo što smo uspjeli prvi ući u ovakav projekat, pored zabave uključiti i nauku, istraživanje, s ciljem da usmjeravamo djecu. Znamo da je ovo najslađi projekat, a vjerujemo da će jednom postati najbolji od kojeg će svako dijete imati koristi.

Vidimo se opet u aprilu 2018.

Otkrij svoj talenat.

Budi atleta ba