Postani ATLETA je projekat koji ima za cilj da okupi omladinu stariju od trinaest godina, učenike osnovnih i srednjih škola, početnike i profesionalce, sportaše drugih sportova i one koji nikad nisu imali dodira sa atletikom, omogući im sistem takmičenja u kojem imaju priliku da pobjedom u svojoj konkurenciji i željenoj disciplini postanu ATLETA.

Ovaj projekat je prilika iskusnim i profesionalnim atletičarima da počnu “brusiti” svoju formu u ranom periodu godine nakon zimskih priprema, a početnicima da se okušaju u takmičenju i iskoriste priliku da unapređuju svoje atletsko znanje i vještine uz iskusne i profesionalne atletičare i atletičarke.

Opširnije o projektu

TIP TAKMIČENJA I PRAVO NASTUPA

Projekat “Postani ATLETA” je otvorenog tipa na kojem mogu nastupati muškarci i žene stariji od 13 godina, registrovani i neregistrovani atletičari, učenici osnovnih i srednjih škola i svi ostali koji misle da žele da se probaju u atletskim vještinama i misle da imaju potencijal da postanu dobar atletičar ili atletičarka.


KATEGORIJE

• 13-15 godina
• 16-17 godina
• 18-19 godina
• 20 i stariji


PRAVILA I PROPOZICIJE

Važeća Pravila i propozicije Atletskog saveza BiH. Za sve trkačke discipline bit će obezbjeđeno elektronsko mjerenje vremena.


LJEKARSKI PREGLED I DOPUŠTENJA

Svi učesnici nastupaju na ličnu odgovornost, i organizator ne snosi nikakvu odgovornost u eventualnim neželjenim zdravstvenim problemima. Maloljetni učesnici učestvuju pod dozvolom roditelja ili predstavnika koji može biti profesore, trener ili bilo koja druga punoljetna osoba.


NAGRADE

U svakoj disciplini za svaku kategoriju bit će upriličena dodjela medalje i diplome. Osvajač prvog mjesta u bilo kojoj disciplini za svoju kategoriju dobija titulu ATLETA dok drugo mjesto dobija titulu ATLETA 2 i treće mjesto titulu ATLETA 3.


UČEŠĆE

Za članove AK Novi Grad Sarajevo i učenike/ce osnovnih i srednjih škola Sarajeva koji nisu članovi drugih atletskih klubova učešće je BESPLATNO. Za sve druge učešće je 10KM po takmičenju.


Kalendar
Datum Discipline  Lokacija
31.03 Bacanje kugle i 300m Centar Safet Zajko
07.04. Skok u dalj i 100m Centar Safet Zajko
28.04. 800m i 200m Centar Safet Zajko
Ovo je kalendar za prvu etapu, ukoliko bude velika zainteresovanost za ovim projektom možda ćemo isto organizovati i u drugoj etapi u periodu august – septembar – oktobar.

Napomena 1

U slučaju da ne bude dovoljan broj prijava u nekoj disciplini organizator će istu izbaciti ili zamjeniti nekom drugom disciplinom.


Napomena 2

Satnica i sve ostale bitne informacije za svako kolo će biti blagovremeno objavljivane na ovoj stranici, facebook page-u AK Novi Grad Sarajevo – Atleta i dostavljene putem maila svim članovima.


PRIJAVA


ATLETA je tip kojem teži veliki broj vježbača zbog toga što je većini najprivlačniji i najpoželjniji, jednostavno jer je prirodan.

Budi atleta ba