Prije otprilike šest mjeseci Kemalu je pukla Ahilova tetiva, jedna od težih sportskih povreda koju može jedan sportaš da doživi. Zahvaljujući njegovoj usmjerenosti prema njegovoj najvećoj ljubavi “kugli” i fiziotarapeutima medicinskog centra Sporticus uspio je da sanira tu povredu u rekordnom vremenu i počne ovu sezonu na vrijeme.

Istina je da Kemal Mešić nije još u top formi po bacačkim parametrima, i da još “testira” saniranu povredu, ali je najbitnije da se vratio u krug i da baca, a koliko daleko će bacati to nije toliko bitno u ova prva dva mjeseca. Druga istina je da je Kemal Mešić potpuno transformisana osoba nakon ovih šest mjeseci rehabilitacije. Oni koji ga znaju to odmah primjete, jer je u ovom periodu smršao 30kg, čime nije dozvolio da zbog slabe frekvencije treninga u prva dva mjeseca povrede i nižeg inteziteta treninga “izađe” u potpunosti iz forme i time sebi oteža put povratka u elitne bacače svijete.  Po njegovim izjavama možemo zaključiti da se osjeća odlično, a to njegov izgled i potvrđuje.

Njegovo prvo inozemno bacanje treba da bude večeras na Karibima, gdje se okupila velika bacačka elita svijeta, od kojih je najpoznatiji Olimpijski rekorder Ryan Crouser, s kojim je Kemal jučer odradio trening.

Lijepo je znati da negdje daleko, sa elitnim bacačima, naša ATLETA baca i tako unapređuje sebe, promoviše naš klub i državu, te time doprinosi svima nama.

Kemale sretno večeras, ne opterećuj se i ne žuri, nek bude kako poslovica kaže “Tiha voda bregove  valja”, koju ti u zadnje vrijeme često izgovaraš.

Uskoro treba da dobijemo prvog sponzora koji se odlučio da bude dio “Četverogodišnjeg tima podrške Kemal Mešić Tokio 2020” , i tako će u velikoj mjeri pomoći da ova ATLETA ostvari najveće rezultate.

Budi atleta ba