Dragi rekreativci, donosimo vam važne informacije u vezi utrke “Igman 10K”, molimo vas da ovo pročitate kako bi vladali sa svim potrebnim informacijama.

Datum: 08.06.2019. SUBOTA

Start: 10.00h

Lokacija: Igman Veliko polje – biatlon staza

Lokacija preuzimanja brojeva i čipova: U prostorijima AK Novi Grad Sarajevo u Centru Safet Zajko u petak 07.06. od 18.00h do 20.00h.

Mjesto presvlačenja i sanitarni čvor: Presvlačenje i obavljanje fiziološke nužde možete izvršiti u prostorijama planinarskog doma Ozonski raj

Startni brojevi i čipovi: Startni brojevi moraju biti na prednjoj strani trkača i na vidnoj poziciji. Članovi ARL ne nose brojeve od Lige, već trče sa novim brojevima. Čipovi moraju biti postavljeni na patikama uz vezanje pertlama, koji je okrenut naprijed. Video prikaz postavljanja brojeva pogledajte OVDJE.

Ceremonijal i grah: Pobjednici će biti proglašavani u četriri kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nakon utrke planiran je nastavak druženja uz grah i muziku u planinarskom domu Ozonski raj.

NAPOMENA: Igman je jedno od ljepših prirodnih izletišta u BiH, kako bi ovo izletište sačuvali čistim i lijepim, molimo vas da ne bacate smeće u prirodu, već u postavljene korpe za smeće. Naša tehnička služba će svakako pokupiti smeće, al vas još jednom molimo da nam olakšate i ne bacate smeće u prirodu te da Igman iza sebe ostavimo isto ili bolje nego što smo ga našli.

Vidimo se u subotu, očekujemo vas raspoložene i vesele, ako kojim slučajem ne dođete takvi, znajte da ćete otići takvi. Obećavamo da ćemo vam prirediti lijepo druženje sa probranim ljudima koji žele dobro sebi i drugima, uz zabavno trčanje u prirodnom okruženju i kasnije druženje uz grah i muziku.

Trči drugačije, osjeti drugačije!

Budi atleta ba