Atletski klub “Novi Grad” Sarajevo, zabilježio je nastup na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u krosu, grad Brčko.

Klub je zadovoljan današnjim rezultatima kako pojedinačno tako i ekipno, što je danas bilo najbitnije.

Nastupili smo u dvije kategorije:

  1. Juniori
  2. Seniori

U konkurenciji juniora, osvojili smo 2.mjesto u ukupnom poretku. U ovoj kategoriji nastupili su: Faris Džip, Gabriel Greenwich i Mustafa Jamak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seniori, koji su imali najjaču konkurenciju, zauzeli su visoko 4. mjesto. U ovoj kategoriji nastupili su: Alija Imamović, Nadir Kusturica i Adi Šaljić.

Moramo da izdvojimo trku Alije Imamovića koji je danas blistao na ovom krosu i koji je završio kao trećeplasirani u pojedinačnoj konkurenciji.

U kategoriji juniorki, nismo imali potpunu ekipu za ukupni plasman u poretku, ali naše djevojke su se borile i ostvarile super pojedinačan plasman. U ovoj kategoriji nastupile su: Iman Manov i Hena Kapidžić.

 

Naš trener Sead Kondo i kapiten ekipe Alija Imamović su izjavili da su baš zadovoljni današnjim rezultatima i da je ekipa skoro u potpunosti ispunila očekivanja. Alija ističe da je mnogo zadovoljan sa svojom utrkom kao i njegov trener.

“Ova trka mi pokazuje mnogo veliki napredak i pokazatelj da se mnogo dobro radilo na pripremama i trenutno kako se radi. Hvala vam svima na podršci i čestitke od srca čitavoj ekipi, koja je danas blistala.”