igman
Igman, Veliko polje, Olimpijska planina, prirodan ambijent punog zelenila i Ozona, želja mnogih svjetskih biatlonaca olimpijske 1984. godine, jednostavno mjesto iz snova za sportaše, rekreativce i djecu sa idealnim uslovima za takmičenje, treniranje, druženje, okupljanje i za sve ostalo što se može povezati sa pokretom i zdravim životom. Upravo iz tog razloga odlučili smo da Igman bude lokacija na kojoj održavamo utrku 10km “Atletske rekreative lige” i discipline izdržljivosti “Quickie dječije atletske lige”.

“Igman 10km” je utrka otvorenog tipa Atletske rekreativne lige, na kojoj mogu nastupati SAMO REKREATIVCI stariji od 18 godina, koji jesu ili nisu članovi Atletske rekreativne lige. Trka se održava na biatlon stazi, koja je dužine 2 500m, u četiri kružne varijante. Tokom godine održavaju se dvije utrke, jedna u 1. etapi i druga u 2. etapi Atletske rekreativne lige. Vremenska granica 90min.

Igman-staza


Cijena, način i rokovi uplate startnine:

Rana uplata do 27. maja:

• Startnina za učesnike utrke koji su članovi Atletske rekreativne lige je 15 KM
• Startnina za učesnike utrke koji nisu članovi Atletske rekreativne lige je 25 KM

Kasna uplata do 3. juna:

• Za sve 35 KM

Startni paket uključuje startni broj sa čipom, finišersku medalju, porciju graha sa salatom i hljebom u planinarskom domu Ozonski raj i promotivne poklone sponzora.

Startnine se mogu uplatiti kod event menadžera do gore navedenih rokova, svakim radnim danom od 18.00 do 20.00h) u kancelariji AK Novi Grad Sarajevo u Centru Safet Zajko, ili putem žiro računa (Primalac: Atletski klub Novi Grad Sarajevo, Svrha uplate: Članarina za Igman 10K, na račun 1413065320070015). Za uplate preko žiro računa, za datum uplate validan je datum klubskog “Izvoda” na kojem je prikazana Vaša uplata. Za sve dodatne informacije možete konatktirati event menadžera na broj 062 320 036.


Proglašavanje pobjednika

Proglašavaju se prva tri pobjednika u muškoj i ženskoj konkurenciji, bez obzira jesu li, ili nisu članovi Atletske rekreativne lige i to u sljedećim kategorijama:

– 18-30 godina (godina rođenja 2001 – ’89),
– 31-40 godina (godina rođenja ’88 – ’79)
– 41-50 godina (godina rođenja  ’78 – ’69),
– 51+ godina (godina rođenja ’68 i stariji)
– Apsolutna (svi učesnici)

Prva tri plasirana učesnika kod muškaraca i žena dobijaju medalje i prigodne nagrade naših sponzora.

Nakon istrčane utrke, u planinarskom domu Ozonski raj servira se topli obrok (grah), te uz DJ-a nastavlja se druženje i zabava.


Prijava:

Za učešće na ovoj utrci potrebno je izvršiti prijavu, bez obzira je li riječ o članovima Atletske rekreativne lige ili nije, putem prijavne forme za ovu utrku.

Mogućnost za prijavu i uplatu otvorena je do 03.06.2019., ili do rasprodaje planiranog broja učesnika, nakon ovog roka prijave neće biti prihvaćene. Prijava je upotpunjena uplatom startnine. Broj učesnika ograničen je na 400.


Sigurni smo da se ova utrka razlikuje od mnogih drugih utrka, jer se održava u potpunom prirodnom, šumovitom i zelenom okruženju, na mjestu gdje su izmjerene najveće koncentracije ozona u Evropi i na olimpijskoj biatlon stazi koja je od historijskog značaja, što ovoj utrci daje specifične vrijednosti i čini je posebnom utrkom.

Pozivamo vas da budete dio ove utrke i osjetite drugačije!


1. Član sam Atletske rekreativne lige2. Nisam član Atletske rekreativne lige

Budi atleta ba