Elmir Ćrimagić jedan je od osnivača Kluba. Kreator je ideje “Atletika za sve generacije i varijacije” i pokretač portala www.atleta.ba. Nakon završetka Sportske gimnazije školovanje nastavlja na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu. Dodiplomski studij je završio sa specijalizacijom u oblasti transformacionih procesa, a zvanje mastera je stekao u području atletike s temom  ”Utjecaj nivoa elastične snage i morfoloških odlika donjih ekstremiteta na dinamiku startnog ubrzanja”

Učesnik je mnogih seminara i simpozija od kojih su najznačajniji:

  • Učesnik European Athletics UNESCO Young Leaders Forum 2012 gdje je u konkurenciji pedesetdvije evropske zemlje osvojio prvo mjesto u kategoriji “Najzanimljiviji projekat”;
  • Učesnik na simpoziju NTS (Nove tehnologije u sportu) u Sarajevu 2013., kao predavač, gdje je osvojio drugo mjesto za najbolji istraživački rad u konkurenciji mladih istraživača/studenata.
  • Učesnik European Athletics UNESCO Young Leaders Forum 2014.,  kao predavač projekta “Lets Bring Athletics in Schools”
  • Seminar za poduzetnike, GOPA program, Sarajevo, BiH 2018.
  • European horizontal jumps and sprint symposium, u Karlstad, Sweden 2019.
  • Kao predavač na Sport Diplomacy Academy module 2, u Sarajevu, BiH 2019.

Napisao je mnoge projkete među kojima je najbitniji i najistaknutiji projekat “Atletika za sve generacijei i varijacije” za koji je 2016. godine, od strane Evropske atletske federacije, osvoji počasnu nagradu. Te iste godine, taj isti projekat objavljen je u IAAF jurnalu. Od istog projekta je 2018. godine napravio biznis plan preko YEP-a (Projekat zapošljavanja mladih) plan po GOPA programu, koji je pred komisijom ocjenjen kao najbolja biznis ideja i tim ostvario finansiranje renoviranja i gradnje prve Atletske sale u BiH.

Trenutno pored funkcije predsjednika kluba ujedno obnaša trenerski posao u raznim atletskim diciplinama.