Atletski klub Novi Grad i Agencija za multimediju i sport Hardino su organizirali danas utrku Igman 10 K. Ovo je prva utrka nakon što su popuštene mjere u državi koje su bile uvedene kako bi se izborili sa epidemijom.

Utrka je održana na olimpijskoj planini Igman, na biatlon stazi dužine 2.500 metara u četiri kružna ponavljanja. Na petoj Igman 10 K utrci je učestvovalo 260 učesnika iz Sarajeva, Goražda, Zenice, Konjica i drugih gradova iz Bosne i Hercegovine.

Pobjednik utrke u muškoj kategoriji je Džemal Jašarević, a među ženskom konkurencijom je najbolja bila Amela Trožić.

Osim apsolutne kategorije proglašeni su pobjednici u kategorijama 18-30 godina (u ženskoj Arnautović Helena, u muškoj Šljivar Mehrudin), 31-40 godina (u ženskoj Trožić Amela, u muškoj Maretić Marijan), 41-50 godina (u ženskoj Hy Star, u muškoj Jašarević Džemal) i 51+ (u ženskoj Ilić Vesna, u muškoj Halilović Mirzet). Najstariji učesnik utrke je Hazim Kukuruzović, rođen 1942. godine.

Organizatori su rekli kako su željeli biti prvi te su uz poštovanje svih epidemioloških preporuka odlučili da organizuju utrku dvije sedmice nakon što su mjere popuštene, odnosno nakon što je dozvoljeno okupljanje do 300 ljudi.

Preliminarne rezultate možete vidjeti na linku:

IGMAN 10k 21.6.2020 rezultati 1.0 F