fbpx
atleta-logo

ONLINE ATLETA

Živimo u svijetu koji je dizajniran da stimuliše naše emocije. Svaka reklama nezdrave hrane/pića, socijalne mreže, video igrice i sve ostalo istog cilja što nam se daje za džaba ili po jeftinim cijenama koncipirano je na principu kratkog naleta zadovoljstva, nakon čega slijedi praznina i opet žudnja za još, i tako u krug, samo što je svaki drugi put želja veća. Jednostavno rečeno, ovo se definiše kao ovisnost. Danas su nam djeca ovisna o mnogim negativnim silama, mada često nismo ni svjesni toga.

Ovo je jedan od najvećih problema današnjice koji roditelji imaju. Ne znaju kako da djecu „otrgnu“ od mnogih negativnih latentnih sila i daju im ispravnu putanju rasta, razvoja i na kraju odgoja.

Analizirajući mnoge generacije prije današnjih generacija djece i teenagera, dolazimo do zaključka da ovim problem se bave roditelji od devedesetih, i da svake godine ovaj problem postaje još intenzivniji, koji je upravo na vrhuncu zbog COVID 19 pandemije.

Pandemija je uveliko odvojila djecu od kvalitetnih navika (odlazak u školu, treninga, putovanja, takmičenja itd. itd.) i približila ih negativni navikama (sjedalački način života, predugo korištenje ekrana, prekomjerna konzumacija nezdrave hrane itd. itd.)

Shodno našoj potrebi da imamo sposobnu i kvalitetnu djecu, jer samo od takvih možemo praviti vrhunske rezultate, došli smo na ideju da pokrenemo ovaj projekat ONLINE ATLETA.

CILJ
Stvoriti ili održati djeci i mladima naviku da treniraju najmanje tri puta sedmično i kroz psihološke radionice razviti svijest da je njihovo tijelo i zdravlje njihov prioritet.

KAKO
Tako što će djeca i mladi imati online treninge sa našim trenerima. Treninzi su LIVE u realnom vremenu i isti će ih moći raditi gdje god žele u kući ili negdje vani.

PLAN I PROGRAM
Program treninga je koncipiran na obuhvatanju cijelog antropološkog statusa djece i omladine koji će se sprovoditi na razne načine u trajanju do 40 minuta, tri puta sedmično. Najviše će se bazirati na jačanju cijelog tijela kako bi imali pravilno držanje i unapređenje kardiovaskularnog sistema kako bi poboljšali energetski sistem.

RADIONICA SA SPORTSKIM PSIHOLOGOM
Dva puta mjesečno organizovat će se radionice sa psihologom, koji će kroz stručne metode pomoći da se što više djece i mladih aktivira i da se prebrode što lakše neželjene posljedice pandemije.

PRIJAVA I UPLATA
Prijavu izvršavate tako što u Viber poruci pošaljete ime i prezime, grad u kojem živite, kontakt mail i godište. Viber broj je +38761991121.

KOLIKO KOŠTA I KAKO SE PLAĆA
Uplatu se izvršava preko žiro računa kluba 1413065320070015, primalac – AK Novi Grad Sarajevo, svrha uplate – Online članarina, iznos – 30 KM. Uplatu možete također uplatiti u kešu u prostorijama Kluba u Centru Safet Zajko svaki radni dan od 15.00h do 20.00h.

TERMINI TRENINGA
Trening- Utorak 18.30
Trening – Četvrtak 17.30
Trening – Petak 17.30
Radionica sa sportskim psihologom – bit ćete blagovremeno obaviješteni.

OSTALO
Sve ostalo što Vas interesuje možete saznati putem vibera poruke ili kluba na broj +38761991121 sekretara kluba.

Dijete se mora kretati, ono ne smije čakati!

Budi atleta ba

Atleta
Right Menu Icon