Atletski klub “Novi Grad” Sarajevo, danas je u Centru Safet Zajko održao 1. klupski višeboj! Ovisno o kategoriji, naši atletičari takmičili su se u različitim disciplinama. Također je izvršeno i bodovanje po IAAF World Athletics listi.

Višeboj je organizovan u tri kategorije:

  1. Pionirke
  2. Pioniri
  3. Djevojčice

Pionirke koje su imale najjaču konkurenciju, takmičile su se u disciplinama: 60m, skok u dalj, kugla. U ovoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Ajna Hasaković sa osvojena 1645 boda. Drugo mjesto zauzela je Lamija Slatina sa osvojenih 1606 bodova, dok je treće mjesto osvojila Atika Holjan sa 1595 boda.

Pioniri su se također takmičili u istim disciplinama (60m, skok u dalj, kugla). Očekivano prvo mjesto i velika nada atletike osvojio je Sion Duerod sa osvojenih 737 bodova. Drugo mjesto zauzeo je Harun Tabaković sa osvojena 543 boda, dok  je treće mjesto osvojio Aldin Mutapčić sa osvojenih 446 bodova.

U kategoriji djevojčica koje su se takmičile u najviše disciplina: 100m, skok u dalj, kugla, skok u vis i 800m, u ukupnom poretku prvo mjesto osvojila je Halima Mehić sa nevjerovatna 2262 boda. Drugo mjesto zauzela je Asja Karavdić sa osvojena 1729 boda, dok je treće mjesto osvojila Amna Čelik sa osvojena 1563 boda.

Rezultate 1. klupskog višeboja možete pogledati ovdje Bilten-Višeboj-01.06.2021

Organizacija takmičenja je sprovedena pod kontrolom Direktora struke Edhema Bajrića i Šefa atletske škole Enisa Bajrovića kao i ostalih uposlenika i volontera Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo. Uprava kluba i naši treneri su zadovoljni našim prvim klupskim višebojom, ali na ovome nećemo stati jer i u budućnosti planiramo nastaviti organizaciju ovog vida takmičenja.

Upućujemo iskrene čestitke svim učesnicima današnjeg takmičenja na ostvarenim rezultatima!