Dragi roditelji, treneri, nastavnici, djevojčice i dječaci učesnici Quickie dječije atletske lige,

U subotu je na rasporedu treće kolo Quickie dječije atletske lige sa početkom u 09:00h. Ovo kolo je specifično jer će se pored takmičarskog programa održati i testiranje djece.
Molimo vas da se pridržavate uputa i informacija koje vam donosimo u nastavku.

VAŽNE UPUTE U VEZI 3. KOLA

NAPOMENA: TREĆE KOLO POMJERA SE SA 21.05. na 20.05.2023!!!!!!

– Datum i lokacija: 20.05.2022. (subota) Centar Safet Zajko

– Oprema i način presvlačenja: Djeca dolaze obučena u opremi u kojoj će se takmičiti. Sportske tene, trenerka, šorc, majica kratki rukav ili dugi rukav, ovisno od vremenskih uslova i od individualne želje. Jedino pravilo koje se mora poštivati jeste da sva djeca moraju biti obučena u oficijelnu majicu Quickie dječije atletske lige, koju mogu obući samu ili preko neke druge majice ukoliko bude hladno.

– Obavezan dolazak djece, prijava i preuzimanje majice: U periodu od 08.30h do 08.55h bit će četiri štanda za svaku kategoriju po jedan te na tim štandovima oni koji dovode djecu treba da prijave dijete, preuzmu majicu ukoliko to nisu učinili u prethodnom kolu, obuku djetetu majicu i dijete predaju službenoj osobi koja će stajati na ulazu na atletsku stazu. Molimo roditelje da provjere u koju kategoriju/boju njihovo dijete pripada.

– Šta roditelji ne smiju: Roditelji i svi gledaoci ne smiju ulaziti na atletsku stazu. Ko dovede dijete ima obaveze i nadležnosti za dijete sve do trenutka predaje djeteta službenoj osobi, to jeste ove prethodne tri teze koje smo naveli, i sve od tog trenutka, pa do kraja kola za isto dijete preuzimaju odgovornost organizatori.

– Početak: Manifestacija počinje u 9.00h. SVI KOJI BUDU ZAKASNILI NEĆE MOĆI PRISTUPITI TAKMIČENJU NA OVOM KOLU. VRLO JE BITNO DA SE DOĐE NA VRIJEME ZBOG ORGANIZACIONIH RAZLOGA, JER JE U PITANJU VELIKI BROJ MALE DJECE S KOJIMA JE IZUZETNO TEŠKO SPROVESTI OVU VRSTU ORGANIZACIJE, TE VAS ZATO MOLIMO DA BUDETE TAČNI!!!

– Takmičarski program: disciplina za sve četiri kategorije je trčanje 2 minute sa lopticama. Napominjemo da svi trče u tenama, te da sprinterice nisu dozvoljene.

– Testiranje: pored takmičarskog programa bit će održano i testiranje djece. Dvije uzrasne kategorije takmičit će se u trčanju sa lopticama, dok će druge dvije kategorije biti na testiranju, nakon toga kategorije će se zarotirati i oni koji su se takmičili prelaze na testiranje, dok druge dvije kategorije prelaze na teren gdje se takmiče u disciplini trčanje sa lopticama.
Više o samom testiranju možete pročitati na našoj stranici: https://atleta.ba/quickie-djecija-atletska-liga/#testovi

– Završetak: Planirano je da se završi do 10.45h kada će djeci biti podjeljeni slatkiši našeg sponzora QUICKIE-a, nakon čega će uslijediti grupno fotografisanje i snimanje od strane oficijelnog fotografa i snimatelja Lige. Sve fotografije i video će biti dostupni u dogledno vrijeme nakon završetka kola, odmah nakon obrade slika i izrade videa.

– Preuzimanje djece: Organizatori planiranom procedurom predaju djecu roditeljima izvan atletske staze, i opet napominjemo da ni u ovom trenutku roditelji ne smiju ulaziti na atletsku stazu!

Molimo Vas da se pridržavate gore navedenih uputa, te da nam na taj način pomognete u sprovođenju ovog divnog projekta, u kojem će sigurno svi uživati.

Neka vaše dijete ostane sposobno!
Otkrij svoj talent – Budi atleta ba