atleta-logo
Raspis za Finalno kolo Quickie dječije atletske lige

Dragi roditelji, treneri, nastavnici, djevojčice i dječaci učesnici Quickie dječije atletske lige,

u subotu 08.08.2020. godine u 19.45h na rasporedu je Finalno kolo Quickie dječije atletske lige.
Molimo vas da se pridržavate uputa i informacija koje vam donosimo u nastavku.

VAŽNE UPUTE U VEZI FINALNOG KOLA

– Datum i lokacija: 08.08.2020. Centar Safet Zajko

– Oprema i način presvlačenja: Djeca dolaze obučena u opremi u kojoj će se takmičiti. Sportske tene, trenerka, šorc, majica kratki rukav ili dugi rukav, ovisno od vremenskih uslova i od individualne želje. Jedino pravilo koje se mora poštivati jeste da sva djeca moraju biti obučena u oficijelnu majicu Quickie dječije atletske lige, koju mogu obući samu ili preko neke druge majice ukoliko bude hladno.

– Obavezan dolazak djece, prijava i preuzimanje majice: U periodu od 19.15h do 19.35h bit će instalirano četiri štanda za svaku kategoriju po jedan (Bijeli 2015/14, Žuti 2013/12, Plavi 2011/10 i Narandžasti 2009/08) na tim štandovima oni koji dovode djecu treba da prijave dijete,  obuku djetetu majicu i dijete predaju službenoj osobi koja će stajati na ulazu na atletsku stazu. U finalu mogu učestvovati samo djeca koja su imali barem jedan nastup u regularnom dijelu Lige(prva četiri kola). Novim članovima nije dozvoljen nastup u finalnom kolu.

Šta roditelji ne smiju: Roditelji i svi gledaoci ne smiju ulaziti na atletsku stazu. Ko dovede dijete ima obaveze i nadležnosti za dijete sve do trenutka predaje djeteta službenoj osobi, to jeste ove prethodne tri teze koje smo naveli, i sve od tog trenutka, pa do kraja kola za isto dijete preuzimaju odgovornost organizatori.

Početak: Manifestacija počinje u 19.45h. SVI KOJI BUDU ZAKASNILI NEĆE MOĆI PRISTUPITI TAKMIČENJU NA OVOM KOLU. VRLO JE BITNO DA SE DOĐE NA VRIJEME ZBOG ORGANIZACIONIH RAZLOGA, JER JE U PITANJU VELIKI BROJ MALE DJECE S KOJIMA JE IZUZETNO TEŠKO SPROVESTI OVU VRSTU ORGANIZACIJE, TE VAS ZATO MOLIMO DA BUDETE TAČNI!!!

Takmičarski program: discipline su za Bijelu i Žutu kategoriju Atletski poligon 80m, dok je za Plavu i Crvenu kategoriju Atletski poligon 300m. Napominjemo da svi trče u tenama, te da sprinterice nisu dozvoljene.

Završetak: Nakon završetka takmičarskog dijela bit će organizovana ceremonija dodjele diploma svim takmičarima i medalja najboljim dječacima i djevojčicama po kategorijama. Sve fotografije i video će biti dostupni u dogledno vrijeme nakon završetka kola, odmah nakon obrade slika i izrade videa.

Preuzimanje djece: Organizatori planiranom procedurom predaju djecu roditeljima izvan atletske staze, i opet napominjemo da ni u ovom trenutku roditelji ne smiju ulaziti na atletsku stazu!

Obavezno pridržavanje epidemioloških mjera!!

Molimo Vas da se pridržavate gore navedenih uputa, te da nam na taj način pomognete u sprovođenju ovog divnog projekta, u kojem će sigurno svi uživati.

Neka vaše dijete ostane sposobno!
Otkrij svoj talent – Budi atleta ba

Atleta
Right Menu Icon