igman
Igman, Veliko polje, Olimpijska planina, prirodan ambijent punog zelenila i Ozona, želja mnogih svjetskih biatlonaca olimpijske 1984. godine, jednostavno mjesto iz snova za sportaše, rekreativce i djecu sa idealnim uslovima za takmičenje, treniranje, druženje, okupljanje i za sve ostalo što se može povezati sa pokretom i zdravim životom. Upravo iz tog razloga odlučili smo da Igman bude lokacija na kojoj održavamo utrku 10km “Atletske rekreative lige” i discipline izdržljivosti “Quickie dječije atletske lige”.

“Igman 10km” je utrka otvorenog tipa Atletske rekreativne lige, na kojoj mogu nastupati svi stariji od 13 godina, rekreativci koji nisu članovi Atletske rekreativne lige i profesionalci. Trka se održava na biatlon stazi, koja je dužine 2 500m, u četiri kružne varijante. Tokom godine održavaju se dvije utrke, jedna u 1. etapi i druga u 2. etapi Atletske rekreativne lige.

Igman-staza


Cijena, način i rokovi uplate startnine:

• Startnina za učesnike utrke koji su članovi Atletske rekreativne lige je 5.00 KM
• Startnina za učesnike utrke koji nisu članovi Atletske rekreativne lige je 15.00 KM

Startnine se mogu uplatiti kod event menadžera svake subote u mjesecu aprilu u periodu 10.30h do 11.30h u kancelariji AK Novi Grad Sarajevo u Centru Safet Zajko, kao grupnu prijavu od 10 ili više učesnika dolazi event menadžer na adresu, ili tokom kola Atletske rekreativne lige. Za sve dodatne informacije možete konatktirati event menadžera na broj 062 320 036.


Proglašavanje pobjednika

Proglašavaju se prva tri pobjednika u muškoj i ženskoj konkurenciji, bez obzira jesu li, ili nisu članovi Atletske rekreativne lige i to u sljedećim kategorijama:

-Apsulutna svi učesnici bez obzira na godine,

-do 35 godina,

-od 36 do 45 godina,

-od 46 i stariji

Prva tri plasirana učesnika kod muškaraca i žena dobijaju medalje i prigodne nagrade naših sponzora.

Nakon istrčane utrke, u planinarskom domu Ozonski raj servira se topli obrok (grah), te uz DJ-a nastavlja se druženje i zabava.


Prije utrke “Igman 10km” održat će se utrke Quickie dječije atletske lige, gdje se djeca takmiče u disciplinama izdržljivosti kako je određeno propozicijama ovog projekta. Za učešće na ovom kolu Quickie dječije atletske lige potrebno je samo biti član Quickie dječije atletske lige i nisu potrebne dodatne prijave. Za ovo kolo važe ista pravila i procedure kao za sva druga kola Quickie dječije atletske lige.

Prijava:

Za učešće na ovoj utrci potrebno je izvršiti prijavu, bez obzira je li riječ o članovima Atletske rekreativne lige ili nije, putem prijavne forme za ovu utrku.

Mogućnost za prijavu otvorena je do 27.04.2018., nakon ovog roka prijave neće biti prihvaćene. Prijava je upotpunjena uplatom startnine. Broj učesnika ograničen je na 400.


Sigurni smo da se ova utrka razlikuje od mnogih drugih utrka, jer se održava u potpunom prirodnom, šumovitom i zelenom okruženju, na mjestu gdje su izmjerene najveće koncentracije ozona u Evropi i na olimpijskoj biatlon stazi koja je od historijskog značaja, što ovoj utrci daje specifične vrijednosti i čini je posebnom utrkom.

Pozivamo vas da budete dio ove utrke i osjetite drugačije!

Budi atleta ba