Ajla Reizbegović atletičarka je našeg kluba koja će prošlu sezonu pamtiti po dosta lijepih i ružnih stvari.

Nama je došla početkom ljetne sezone, mimo prelaznog roka. U dogovoru sa klubom iz kojeg je prešla, počela je kod nas trenažni proces, sa dogovorom da nastupa van konkurencije na takmičenjima, kako joj ne bi propala sezona. Počela je trenirati sa našim trenerom Hasibom Muratovićem. Lijepo je to teklo dok nisu počele opstrukcije da ne može nastupati van konkurencije od pojedinih organa naše atletike. Zbog tih opstrukcija propustila je izborna takmičenja, samim tim i reprezentativne nastupe, što je uveliko remetilo rad ovog odličnog dvojca mlade atletičarke Ajle i njenog mladog trenera Hasiba.

Međutim bez obzira na sve te silne opstrukcije uspjela je u ljetnoj sezoni naći mogućnost da trči u Austriji, iako joj delegat BH saveza nije dao da takmiči van konkurencije na Sokocu. U Austriji je istrčala državni rekord BiH na 100m sa 12,18s.

Upornost je bitna u atletici. Krucijalno je biti talenat, međutim, ako se ne može izdržati veliki pritisak svakodnevnih problema talenti odustaju. Ajla nije odustala zbog niza problema kao što su finansijski, opstruktivni, organizacioni i mnogi drugi kroz koje prolaze mnogi talenti u BiH. Nastavila je i pokazala je još jednom da se radi o jednom od najvećih talenata BiH u historiji sprinterskih trčanja i da možemo s razlogom sanjati o sprinterki u Bosni i Hercegovini ispod 12 sekudi na 100m.

Kako to biva u životu, nagrada ipak dođe za uloženi trud, tako je i Ajli došla nagrada krajem godine u vidu odluke od BH Telecom-a da će joj biti sponzor ovu godinu.

“Bitno je raditi i težiti biti pravedan, onda to dođe sve na svoje”, ističe Ajla kao poruku nakon što joj se sve desilo gore navedeno.