fbpx
atleta-logo
Raspis za 1. kolo Quickie dječije atletske lige

Dragi roditelji, treneri, nastavnici, djevojčice i dječaci učesnici Quickie dječije atletske lige,

Približio nam se početak prvog kola Quickie dječije atletske lige. I ove godine očekuje nas zanimljiva sezona, puna zabave, igre i takmičenja.

VAŽNE UPUTE U VEZI 1. KOLA

– Datum i lokacija: 23.04.2022. (subota) Centar Safet Zajko

– Uplata startnine: Molimo vas da uplatu izvršite do 23.04. kako bi se smanjila gužva na dan takmičenja i olakšala sama organizacija. Ukoliko ipak ne stignete, moći ćete to učiniti i na dan takmičenja, u periodu između 09:10h i 09:25h, na pultu koji će biti postavljen na ulazu u Centar.

– Oprema i način presvlačenja: Djeca dolaze obučena u opremi u kojoj će se takmičiti. Sportske tene, trenerka, šorc, majica kratki rukav ili dugi rukav, ovisno od vremenskih uslova i od individualne želje. Jedino pravilo koje se mora poštivati jeste da sva djeca moraju biti obučena u oficijelnu majicu Quickie dječije atletske lige, koju mogu obući samu ili preko neke druge majice ukoliko bude hladno.
MAJICA SE ČUVA DO KRAJA QUICKIE DJEČIJE ATLETSKE LIGE I U ISTOJ SE NASTUPA NA SVA ČETIRI KOLA I NA FINALNOM TAKMIČENJU.

– Obavezan dolazak djece, prijava i preuzimanje majice: U periodu od 09.10h do 09.25h bit će instalirano četiri štanda za svaku kategoriju po jedan (Bijeli 2017/16, Žuti 2015/14, Plavi 2013/12 i Crveni 2011/10) na tim štandovima oni koji dovode djecu treba da prijave dijete, preuzmu majicu, obuku djetetu majicu i dijete predaju službenoj osobi koja će stajati na ulazu na atletsku stazu. Molimo roditelje da provjere u koju kategoriju/boju njihovo dijete pripada kako se ne bi stvarala gužva na ulazu.

– Šta roditelji ne smiju: Roditelji i svi gledaoci ne smiju ulaziti na atletsku stazu. Ko dovede dijete ima obaveze i nadležnosti za dijete sve do trenutka predaje djeteta službenoj osobi, to jeste ove prethodne tri teze koje smo naveli, i sve od tog trenutka, pa do kraja kola za isto dijete preuzimaju odgovornost organizatori.

– Početak: Manifestacija počinje u 09.30h. SVI KOJI BUDU ZAKASNILI NEĆE MOĆI PRISTUPITI TAKMIČENJU NA OVOM KOLU. VRLO JE BITNO DA SE DOĐE NA VRIJEME ZBOG ORGANIZACIONIH RAZLOGA, JER JE U PITANJU VELIKI BROJ MALE DJECE S KOJIMA JE IZUZETNO TEŠKO SPROVESTI OVU VRSTU ORGANIZACIJE, TE VAS ZATO MOLIMO DA BUDETE TAČNI!!!

– Takmičarski program: discipline su za Bijelu i Žutu kategoriju 50m sa preponama i skokovi u vreći, dok je za Plavu i Crvenu kategoriju 5x60m sa zadatkom i Vezani sunožni skokovi u dalj iz mjesta. Napominjemo da svi trče u tenama, te da sprinterice nisu dozvoljene.

– Završetak: Planirano je da se završi do 11.00h kada će djeci biti podjeljeni slatkiši našeg sponzora QUICKIE-a, nakon čega će uslijediti grupno fotografisanje i snimanje od strane oficijelnog fotografa i snimatelja Lige. Sve fotografije i video će biti dostupni u dogledno vrijeme nakon završetka kola, odmah nakon obrade slika i izrade videa.

– Preuzimanje djece: Organizatori planiranom procedurom predaju djecu roditeljima izvan atletske staze, i opet napominjemo da ni u ovom trenutku roditelji ne smiju ulaziti na atletsku stazu!

Molimo Vas da se pridržavate gore navedenih uputa, te da nam na taj način pomognete u sprovođenju ovog divnog projekta, u kojem će sigurno svi uživati.

Trči, skači, bacaj, nek ti to bude zabava!
Otkrij svoj talent – Budi atleta ba

Atleta
Right Menu Icon