fbpx
atleta-logo

Atletski seminar u Sarajevu

Ponovo se okupljamo ove godine na Atletskom seminaru u Sarajevu i to na četvrtom po redu. Sad smo već iskusniji, malo stariji, mudriji i još više željniji doći do našeg cilja.

A koji nam je to cilj?

Razmjena znanja i iskustava, širenje pozitivne energije među učesnicima sa željom da skupa svi jači izađemo iz seminara i vratimo se kući sa većom željom jačanja svog sporta u svojoj zajednici i tako pokrenemo pozitivan val promjena u individualnom i kolektivnom smislu.

Dobro je poznato da je atletska trenažna tehnologija jedna od najnaprednijih i najrazvijenijih trenažnih tehnologija po pitanju postizanja sportaševih maksimalnih kapaciteta i pomjeranja kinezioloških pragova. Današnja svjetska atletika je otišla daleko, neki smatraju da je otišla toliko daleko da je postigla svoje maksimume. To je tako jer se od prvih dana postojanja atletike konstantno traga za znanjem i ostalim trenažnim mehanizmima koji pomažu progres atletskih performansi.

Svjesni činjenice i važnosti da je educiranost i kompetentnost trenera od krucijalne važnosti za uspjeh u profesionalnom sportu, odlučili smo da krenemo sa organizacijom seminara. Na istom ćemo raditi sa atletskim stručnjacima, koji su kroz svoju praksu prošli „sito i rešeto“ i tako akumulirali veliku količinu znanja i iskustva i krunisali svoj rad sa najboljim rezultatima u regionu.

Predavače predstavljamo u nastavku:

             1. Igor Čordaš – kineziolog, atletski trener i atletski djelatnik sa dvadesetdevet godina iskustva. Voditelj je bio atletskih odjela u školskim sportskim klubovima u Zagrebu i Srednjoj atletskoj školi u period 1994 – 2000, a od dvijehiljadite godine pa do danas radi u trenažnim                        procesima sa starosnim grupama od mlađih kadeta do senior u Atletskom klubu Zagreb. Njegova najveća sportska postignuća su četrdesetdevet rekorda Hrvatske u svim dobnim kategorijama, pedeset dva reprezentativca te brojne medalje osvojene na državnim i                                          međunarodnim prvenstvima. Treba napomenuti da je čak tri olimpijska ciklusa (2008 – Peking: Nikolina Horvat, 2012 – London: Nikolina Horvat, 2016 – Rio de Žaneiro: Andrea Ivančević) imao sportistkinju koja je ispunjavala kriterijume za nastup na Olimpijskim igrama.

             2. Doris Nabrowsky – dugogodišnji atletski zaljubljenik. Atletikom se počela baviti 1964. i u istoj je ostala do danas. Najznačajniji takmičarski uspjeh u atletskoj karijeri kao atletičarke joj je 4. mjesto na Prvenstvu Istoče Njemačke 1974. u dvorani na 1500m. Klubovi u kojim                      djelovala je kao atletičarka i atletski radnki su: BSG Stahl Hennigsdorf (1966 – 1970), TSC Berlin (1971 – 1972), HSG Humboldt – Univerzitet (1973 – 1985), 1.VfL FORTUNA Marzahn e.V. (2007 – 2020), HELLERSDORFER Athletik – Klub Berlin (2021 – danas). Šef je bila                      atletskog odjela 1. VfL FORTUNA Marzahn u periodu 2013 – 2020, također je bila i predsjednica 1.VfL FORTUNA Marzahn u periodu 2018 – 2020, a trenutno je potpredsjednica za migracije, okoliš i odnose s javnošću HELLERSDORFER Athletik – Klub Berlin. Aktivana je                      kao sportski novinar, posebno za lokalne novine Sport und Wirtschaf.

             3. Almir Karkelja – zvanje diplomiranog  trenera za Olimpijsko dizanje tegova stekao je u Beogradu na beogradskom Fakultetu za sporta i tjelesni odgoj.  Olimpijskim dizanjem tegova bavi se od 1999. Godina. U svom dugogodišnjem period djelovanja u Olimpijskom dizanju                      tegova bio je prvak BiH deset puta, oborio dvadesettri puta seniorski Državni rekord, bio standardni reprezentativac i kapiten. Osnivač i trener KDT NERETVA čiji su članovi osvajači brojnih svjetskih odličja. Četiri puta je proglašen za sportistu Konjica, nosilac priznanja                            Zlatna plaketa grada Konjica. Sportski savez BiH dodijelio mu je specijalno priznanje za razvoj i doprinos sporta u BiH. Oženjen, otac dvoje djece, od kojih je jedan njegov sin također višestruki prvak BiH u Olimpijskom dizanju tegova.

             4. Naida Pervan – poduzetnica, osnivačica Unlock kompanije, organizacijska psihologinja, trenerica ličnog i profesionalnog razvoja, HR konsultantica i AOEC coach s 10+ godina iskustva u traganju za autentičnim potencijalima pojedinaca, timova i organizacija pri kreiranju                      privatnih i poslovnih rezultata. Višegodišnje iskustvo rada u oblasti upravljanja talentima na individualnom, timskom i organizacijskom nivou: Sedmogodišnje ekspertno iskustvo u konsultantskoj praksi u radu sa različitim klijentima, industrijama i organizacijskim                                      kontekstima na raznolikim projektima, od selekcije do organizacijskog razvoja; Četverogodišnje ekspertno, lidersko regionalno radno iskustvo u IT industriji u oblasti razvoja ljudi i HR praksi; Predsjednica HRM Udruženja.

Teme:

  • Igor Čordaš Tema: “Dugoročno planiranje trenažnog procesa” – Iskustva sa Nikolinom Horvat, hrvatskom rekorderkom na 400m prepone, učesnicom Olimpijskih igara 2008. i 2012. godine
  • Doris Nabrowsky Tema: “Hellersdorfer athletik club Berlin” – Organizacija atletike u Berlinu, sportski uspjesi, razvoj atletike u Njemačkoj, neuspjeh, perspektiva
  • Almir Karkelja Tema: “Čučanj i Olimpijski nabačaj” – Tipične i atipične greške pri radu sa sportašima prilikom primjene vježbi čučnja i Olimpijskog dizanja tegova
  • Naida PervanTema: “Trening umnog mišića” – Mentalna izdržljivost kao okosnica izvrsnih rezultata
  • Igor Čordaš Tema: “Modeli zagrijavanja za utrku 100m prepone” – Prikaz vježbi i metoda zagrijavanja korištenih sa Andreom Ivančević za Olimpijske igre u Rio de Janeiro

 

Seminar je namijenjen svim trenerima, ne samo atletskim, već i trenerima drugih sportova i braniša koji imaju želju da uče i unapređuju svoje znanje i vrijednosti , jer je kurikulum seminara koncipiran na način da se iznesenu informacije koje će biti primjenljive u svim oblastima.

OSTALE POJEDINOSTI SEMINARA

Datum: 04.11.2023
Mjesto: Sarajevo, Centar Safet Zajko
Ograničenja: 30 učesnika
Cijena: 89.00 KM ili 46 EUR za inostrane uplate.
U cijenu su uključena predavanja, ručak, osvježenja, kafa/čaj, certifikat

Način uplate:

Primalac: AK Novi Grad Sarajevo
Adresa: Halilovići BB, Centar Safet Zajko
Račun primaoca: 1413065320070015
Svrha uplate: “Seminar”

Instrukcije za uplatu iz inostranstva su na slici ispod:

Rok za prijavu i uplatu: do popunjavanja limita učesnika. Za inostrane učesnike uplata moguća na licu mjesta.

Mogućnost za prijavu otvorena je do popunjavanja limita učesnika.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati koordinatora na broj mob. 00387 (0)61 345 046 ili mail: [email protected]

Atleta
Right Menu Icon