Danas je u Centru Safet Zajko počela nova sezona Quickie dječije atletske lige. Trenutna situacija sa Korona virusom utjecala je na broj učesnika. Tako je u prvom kolu nastupilo 76 dječaka i djevojčica, raspoređenih u četiri starosne kategorije.

Učesnici kategorije „bijeli“ i „žuti“, oni najmlađi, takmičili su se u disciplinama 50m prepone i skokovi u vreći, dok su oni nešto stariji, učesnici kategorije „plavi“ i „crveni“ nastupili u disciplinama 5x60m sa zadatkom i vezani sunožni skokovi u dalj iz mjesta.

Takmičenje je prošlo bez neželjenih događaja i sve po planiranom redoslijedu i rasporedu. U organizaciji je učestvovalo preko 20 ljudi od kojih su neki bili sudije, tehnička podrška, animatori, voditelji, snimatelji itd.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti roditeljima, koji su dolaskom i dovođenjem svoje djece iskazali podršku ovom projektu.

Rezultate današnjeg kola možete pogledati OVDJE

Poduzeli smo sve mjere za spriječavanje širenja virusa, kao što su obavezna dezinfekcija ruku svih učesnika na samom ulazu na teren, te obavezno nošenje maski tehničkog osoblja.

Nadamo se da će na idućem kolu, koje je na rasporedu već narednog vikenda 04.07.2020., biti veći broj učesnika.

Prijave su još uvijek otvorene, a vaše dijete možete prijaviti na našoj stranici. PRIJAVA ZA QUICKIE DJEČIJU ATLETSKU LIGU! O pojedinostima za 2. kolo bićete blagovremeno obavješteni.

Neka vaše dijete ostane sposobno!

Budi atleta ba