Dragi roditelji, treneri, nastavnici, djevojčice i dječaci učesnici Quickie dječije atletske lige,

u subotu je na rasporedu treće kolo Quickie dječije atletske lige sa početkom u 09:00h. Ovo kole je specifično jer će se pored takmičarskog programa održati i testiranje djece.
Molimo vas da se pridržavate uputa i informacija koje vam donosimo u nastavku.

VAŽNE UPUTE U VEZI 3. KOLA

Datum i lokacija: 18.07.2020. (subota) Centar Safet Zajko

Uplata startnine: Molimo vas da uplatu izvršite do 17.07. kako bi se smanjila gužva na dan takmičenja i olakšala sama organizacija. Ukoliko ipak ne stignete, moći ćete to učiniti i na dan takmičenja, u periodu između 8:20h i 8:50h, na pultu koji će biti postavljen na ulazu u Centar.
Uplata se vrši jednom i važi za četiri kola i finale. Uz uplatu startnine gratis dobijete testiranje djeteta, analizu rezultata i stručno mišljenje o djetetu.

Oprema i način presvlačenja: Djeca dolaze obučena u opremi u kojoj će se takmičiti. Sportske tene, trenerka, šorc, majica kratki rukav ili dugi rukav, ovisno od vremenskih uslova i od individualne želje. Jedino pravilo koje se mora poštivati jeste da sva djeca moraju biti obučena u oficijelnu majicu Quickie dječije atletske lige, koju mogu obući samu ili preko neke druge majice ukoliko bude hladno.
MAJICA SE ČUVA DO KRAJA QUICKIE DJEČIJE ATLETSKE LIGE I U ISTOJ SE NASTUPA NA SVA ČETIRI KOLA I NA FINALNOM TAKMIČENJU.

Obavezan dolazak djece, prijava i preuzimanje majice: U periodu od 8.20h do 8.50h bit će instalirano četiri štanda za svaku kategoriju po jedan (Bijeli 2015/14, Žuti 2013/12, Plavi 2011/10 i Narandžasti 2009/08) na tim štandovima oni koji dovode djecu treba da prijave dijete, preuzmu majicu ukoliko to nisu učinili u prethodnom kolu, obuku djetetu majicu i dijete predaju službenoj osobi koja će stajati na ulazu na atletsku stazu. Molimo roditelje da provjere u koju kategoriju/boju njihovo dijete pripada.

Šta roditelji ne smiju: Roditelji i svi gledaoci ne smiju ulaziti na atletsku stazu. Ko dovede dijete ima obaveze i nadležnosti za dijete sve do trenutka predaje djeteta službenoj osobi, to jeste ove prethodne tri teze koje smo naveli, i sve od tog trenutka, pa do kraja kola za isto dijete preuzimaju odgovornost organizatori.

Početak: Manifestacija počinje u 9.00h. SVI KOJI BUDU ZAKASNILI NEĆE MOĆI PRISTUPITI TAKMIČENJU NA OVOM KOLU. VRLO JE BITNO DA SE DOĐE NA VRIJEME ZBOG ORGANIZACIONIH RAZLOGA, JER JE U PITANJU VELIKI BROJ MALE DJECE S KOJIMA JE IZUZETNO TEŠKO SPROVESTI OVU VRSTU ORGANIZACIJE, TE VAS ZATO MOLIMO DA BUDETE TAČNI!!!

Takmičarski program: disciplina za sve četiri kategorije je trčanje 2 minute sa lopticama. Napominjemo da svi trče u tenama, te da sprinterice nisu dozvoljene.

Testiranje: pored takmičarskog programa bit će održano i testiranje djece. Dvije uzrasne kategorije takmičit će se u trčanju sa lopticama, dok će druge dvije kategorije biti na testiranju, nakon toga kategorije će se zarotirati i oni koji su se takmičili prelaze na testiranje, dok druge dvije kategorije prelaze na teren gdje se takmiče u disciplini trčanje sa lopticama.
Više o samom testiranju možete pročitati na našoj stranici: https://atleta.ba/quickie-djecija-atletska-liga/#testovi

Završetak: Planirano je da se završi do 10.45h kada će djeci biti podjeljeni slatkiši našeg sponzora QUICKIE-a, nakon čega će uslijediti grupno fotografisanje i snimanje od strane oficijelnog fotografa i snimatelja Lige. Sve fotografije i video će biti dostupni u dogledno vrijeme nakon završetka kola, odmah nakon obrade slika i izrade videa.

Preuzimanje djece: Organizatori planiranom procedurom predaju djecu roditeljima izvan atletske staze, i opet napominjemo da ni u ovom trenutku roditelji ne smiju ulaziti na atletsku stazu!

Molimo Vas da se pridržavate gore navedenih uputa, te da nam na taj način pomognete u sprovođenju ovog divnog projekta, u kojem će sigurno svi uživati.

Neka vaše dijete ostane sposobno!
Otkrij svoj talent – Budi atleta ba