Atletski miting Novi Grad Sarajevo je miting koji se održava svake godine u mjesecu junu u periodu “Novogradskih dana”. Miting ima za cilj da popularizira atletiku u Gradu Sarajevo, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport. Ovaj miting je od velike važnosti za atletiku u Sarajevu, jer je ovo jedini Atletski miting u Sarajevu na kojem nastupaju kvalitetni atletičari BiH i regije, što u velikoj mjeri doprinosi popularizaciji atletike u Gradu i tako vraća svoje mjesto kod svojih sugrađana.

Shodno cilju, miting je koncipiran iz tri “dijela”, odnosno za tri ciljne grupe:

Finalno takmičenje Quickie dječije atletske lige,
Takmičenje za rekreativce na utrci 3K (Finalna utrka Atletske rekreativne lige),
Takmičenje za kvalitetne profesionalne atletičare BiH i regije.

Glavni sponzor i pokrovitelj mitinga je Općina Novi Grad Sarajevo, koja svojim aktivnostima doprinosi popularizaciji atletike, a najveći pokazatelj da je to istina je izgrađena atletska staza u Centru Safet Zajko, koja ima četiri kružne staze i šest staza u pravcu.

Atletska ljepota, raznolikost mitinga, atletski resursi i svi ostali prateći elementi Centra Safet Zajko stvaraju poseban ambijent, čime se obezbjeđuje prava atmosfera za dobar atletski performans i uživanje posjetioca mitinga.

Dođite i Vi na idući Atletski miting Novi Grad Sarajevo i tako osjetite atletske vrijednosti!

Budite atleta ba!

Rekordi atletskog mitinga Novi Grad Sarajevo