Postani ATLETA je projekat koji ima za cilj da okupi omladinu stariju od trinaest godina, učenike osnovnih i srednjih škola, početnike i profesionalce, sportaše drugih sportova i one koji nikad nisu imali dodira sa atletikom, omogući im sistem takmičenja u kojem imaju priliku da pobjedom u svojoj konkurenciji i željenoj disciplini postanu ATLETA.

Ovaj projekat je prilika iskusnim i profesionalnim atletičarima da počnu “brusiti” svoju formu u ranom periodu godine nakon zimskih priprema, a početnicima da se okušaju u takmičenju i iskoriste priliku da unapređuju svoje atletsko znanje i vještine uz iskusne i profesionalne atletičare i atletičarke.

Opširnije o projektu

TIP TAKMIČENJA I PRAVO NASTUPA

Projekat “Postani ATLETA” je otvorenog tipa na kojem mogu nastupati muškarci i žene stariji od 13 godina, registrovani i neregistrovani atletičari, učenici osnovnih i srednjih škola i svi ostali koji misle da žele da se probaju u atletskim vještinama i misle da imaju potencijal da postanu dobar atletičar ili atletičarka.


KATEGORIJE

• 13-15 godina
• 16-17 godina
• 18-19 godina
• 20 i stariji


PRAVILA I PROPOZICIJE

Važeća Pravila i propozicije Atletskog saveza BiH. Za sve trkačke discipline bit će obezbjeđeno elektronsko mjerenje vremena.


LJEKARSKI PREGLED I DOPUŠTENJA

Svi učesnici nastupaju na ličnu odgovornost, i organizator ne snosi nikakvu odgovornost u eventualnim neželjenim zdravstvenim problemima. Maloljetni učesnici učestvuju pod dozvolom roditelja ili predstavnika koji može biti profesore, trener ili bilo koja druga punoljetna osoba.


NAGRADE

U svakoj disciplini za svaku kategoriju bit će upriličena dodjela medalje i diplome. Osvajač prvog mjesta u bilo kojoj disciplini za svoju kategoriju dobija titulu ATLETA dok drugo mjesto dobija titulu ATLETA 2 i treće mjesto titulu ATLETA 3.


UČEŠĆE

Za članove AK Novi Grad Sarajevo i učenike/ce osnovnih i srednjih škola Sarajeva koji nisu članovi drugih atletskih klubova učešće je BESPLATNO. Za sve druge učešće je 10KM po takmičenju.


Ovo je kalendar za prvu etapu, ukoliko bude velika zainteresovanost za ovim projektom možda ćemo isto organizovati i u drugoj etapi u periodu august – septembar – oktobar.

Kalendar
Datum Discipline  Lokacija
31.03 Bacanje kugle i 300m Centar Safet Zajko
Odgođeno do daljnjeg (sudije elektronskog mjerenja vremena nisu 07.04. u Sarajevu) Skok u dalj i 100m Centar Safet Zajko
28.04. 800m i 200m Centar Safet Zajko

Napomena 1

U slučaju da ne bude dovoljan broj prijava u nekoj disciplini organizator će istu izbaciti ili zamjeniti nekom drugom disciplinom.


Napomena 2

Satnica i sve ostale bitne informacije za svako kolo će biti blagovremeno objavljivane na ovoj stranici, facebook page-u AK Novi Grad Sarajevo – Atleta i dostavljene putem maila svim članovima.


PRIJAVA


ATLETA je tip kojem teži veliki broj vježbača zbog toga što je većini najprivlačniji i najpoželjniji, jednostavno jer je prirodan.

Budi atleta ba